Poola peaminister: Wikileaks purustas illusiooni USAst

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaksis avaldatud info võib vaatlejate sõnul muuta igaveseks riikide omavahelist läbikäimist.
Wikileaksis avaldatud info võib vaatlejate sõnul muuta igaveseks riikide omavahelist läbikäimist. Foto: SCANPIX

Poola peaministri Donald Tuski hinnangul muutis USA diplomaatide salakroonika paljastanud veebiportaal Wikileaks Poola suhtumist USAsse.

«Meil on tõsine probleem. See pole maineprobleem nagu mõnede riikide puhul ega ka reputatsiooniga seotud küsimus nagu Ühendriikide puhul,» kommenteeris Tusk ajakirjandusele USA diplomaatide kirjavahetust, mis puudutab Poolat, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Probleem seisneb erinevate riikide, kaasa arvatud selliste lähedaste liitlaste nagu USA ja Poola vahelistes suhetes illusioonide kaotamises,» täpsustas Tusk.

Salajase informatsiooni avalikustamisele keskendunud veebiportaal Wikileaks asus möödunud kuu lõpus avalikustama enam kui 250 000 dokumenti, mis puudutavad USA diplomaatiat erinevates riikides. Washington on leket kritiseerinud, paljude vaatlejate hinnangul võib leke igaveseks muuta riikide omavahelist läbikäimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles