Iisrael vastas lõhkemürskudele õhurünnakuga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi võitleja.
Hamasi võitleja. Foto: SCANPIX

Iisraeli õhuvägede lennukid ründasid vastuseks Palestiina äärmusliku islamirühmituse Hamas tulistatud lõhkemürskudele viimase kontrollitavas Gaza sektoris nelja sihtmärki.

Palestiina julgeolekuallikate kinnitusel ei saanud tänastes õhurünnakutes keegi viga, vahendas uudisteagentuur AFP.

Iisraeli armee teatel rünnati sihtmärke, mis on seotud terroriorganisatsiooniks kuulutatud Hamasiga vastuseks eile õhtul korraldatud islamistide rünnakutele Iisraeli lõunaosa asundusele, kus armee teatel sai viga üks inimene.

«Kerem Shalomi lähedal maandus neli või viis lõhkemürsku,» kommenteeris armee esindaja, kelle kinnitusel tulistasid Hamasi võitlejad ka raketi, mis tabas  tühja hoonet. Iisraeli armee andmetel on sääraseid rakette või lõhkemürske juudiriigi pihta tulistatud sel aastal rohkem kui 200.

2008. aastal viis Iisrael Gaza sektoris läbi sõjalise operatsiooni, mida araablased nimetavad Musta lauapäeva veresaunaks. 22 päeva kestnud operatsioon Valatud Tina oli kõige ulatuslikum konflikt Lähis-Idas pärast 1967. aasta Kuuepäevast sõda.

ÜRO raportööride andmel hukkus sõja käigus hinnanguliselt 1440 ja sai viga umbes 5500 palestiinlast, kellest paljud olid süütud tsiviilisikud. Iisraeli väitel hukkus aga 1166 inimest, kellest 295 olid tsiviilisikud.

Sõjategevuse käigus hukkus ka kümme Iisraeli sõdurit ning Hamasi raketirünnakutes kolm juudiriigi tsiviilisikut. ÜRO hinnangul panid mõlemad pooled toime sõjakuritegusid ja võisid sooritada ka inimsusevastaseid kuritegusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles