Wikileaks: Assange paigutati üksikkongi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Esmaspäeval Londonis vahistatud Wikileaksi asutaja Julian Assange (39) paigutati turvalisuse huvides üksikkongi, kus ta ootab väljasaatmist Rootsi võimudele.

Vägistamises ja seksuaalses ahistamises kahtlustatava Assange´i advokaadi Jennifer Robinsoni teatel ootab Assange oma saatust Londoni edelaosas asuvas Wandsworthi vanglas, vahendas uudisteagentuur AFP.

Rootsi kohtuvõimu palvel rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud Assange´il pole lubatud kasutada arvutit ning Robinsoni sõnul on tema kliendil raskusi ka välja helistamisega.

Robinsoni sõnul on Assange heatujuline, kuid pahane, kuna tal ei lubata vastata Wikileaksi tabanud süüdistustele. Robinsoni sõnul kinnitas Assange, et ta pole hiljuti koostööst Wikileaksiga keeldunud krediitkaardiettevõtteid tabanud rünnakutega absoluutselt seotud ja tegemist on tahtliku katsega seostada Wikileaksi häkkeritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles