Stockholmi rünnakutes kahtlustatakse 28-aastast meest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bryggaregatani ja  Drottninggatani nurk Stockholmi kesklinnas, kus eile õhkis end enesetaputerrorist.
Bryggaregatani ja Drottninggatani nurk Stockholmi kesklinnas, kus eile õhkis end enesetaputerrorist. Foto: SCANPIX

Rootsi ajalehtede andmetel kahtlustatakse Stockholmi eilsetes pommirünnakutes 28-aastast meest.

Politseinikud võtsid täna kahtlustatava korteri oma kontrolli alla. Tegemist on ühes väikelinnas asuva kortermajaga ja esimesel korrusel asuva korteriga.

Aftonbladeti ajakirjaniku kinnitusel on aknakatted alla lastud ja õhutusaken lahti.

Kella 12 paiku oli trepikoda sisse piiratud ja politseinikud hoidsid paigal silma peal.

Aftonbladeti andmetel oli mees saatnud kaitsepolitseile (Säpo) ja uudisteagentuurile TT hoiatuse eelseisva plahvatuse kohta.

Politsei ei ole avalikustanud enesetapurünnakus surma saanud mehe isikut. Ka pole korrakaitsjad kinnitanud ähvarduskirja seotust plahvatustega.

Ajaleht Expressen küsitles kahtlustatava isa, kelle sõnul mõjus uudis plahvatusest perekonnale šokina. Perekond on püüdnud peoga telefoniga kätte saada, kuid tagajärjetult.

Politsei pole ajalehtede väiteid kinnitanud. Stockholmi politsei vihjas, et enesetaputerroristi isikut ei ole kindlaks tehtud.

Stockholmi kesklinnas eile aset leidnud kaks plahvatust on esimesed Rootsi territooriumil tehtud rünnakud, kus kahtlustatakse islami terroristi.

Üks politseinik rääkis Expressenile, et mehe juures olnud torupomm lõhkes ilmselt enneaegselt. Üldse oli suitsiiditerroristil kaasas kuus torupommi. Kui mees oleks jõudnud rahvarohkele Drottninggatanile, oleks purustused ja kahju olnud oluliselt suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles