Merkel: Putin peab kasutama oma mõju Ida-Ukraina mässuliste ohjeldamiseks (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Vene riigipea Vladimir Putin.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Vene riigipea Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel kutsus täna Vene presidenti Vladimir Putinit kasutama oma mõju Ida-Ukraina mässuliste ohjeldamiseks. Alles eile oli Saksa liider hoiatanud, et Ukraina relvarahulepe pole täies ulatuses ellu viidud.

Merkel tegi telefonivestluses Putiniga selgeks, et edasise edu saavutamiseks poliitilise lahenduse leidmisel tuleb austada relvarahu ning tagada vaatlejatele takistamatu juurdepääs.

«Venemaa peab neis küsimustes kasutama oma mõju separatistidele,» ütles Merkel oma esindaja teatel.

Kremli pressitalituse teatel väljendasid Merkel ja Putin telefonivestluses huvi püsiva vaherahu saavutamiseks kontaktjoonel ning rõhutasid, et Minski lepete täies ulatuses jõustamisele ei ole alternatiivi.

«Eraldi oli kõne all Ukraina põhiseadusreform ja Donbassi kohalikud valimised kooskõlas Donetski ja Luganski esindajatega. Vestluses lepiti kokku jätkata ühiselt tööd Normandia formaadis, muu hulgas on lähiajal kavas korraldada välisministrite kohtumine,» teatas Kreml.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles