Hispaanias leiti neljas zika-viirusesse haigestunu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zika levib sääskedega.
Zika levib sääskedega. Foto: James Gathany/AP/Scanpix

Laborianalüüsid kinnitasid neljandat zika-viirusse nakatumist Hispaanias, teatasid täna võimud.

Hispaania kaguosa Murcia regionaalvalitsus teatas, et mikrobioloogiakeskuse analüüsid kinnitasid kahe nädala eest haiglaravil olnud mehe nakatumist zika-viirusse. Nakatunud mees külastas enne haigestumist riiki, kus viirust esineb. Keskealine mees, kelle nime ei avalikustatud, on Hispaania alaline elanik.

Ka teised Hispaanias seni avastatud nakatumised on seotud Ladina-Ameerikat külastanud inimestega.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) soovitab nakkuspiirkondade elanikel ja külalistel, eriti rasedatel naistel, rakendada meetmeid moskiitohammustuste vältimiseks.

Moskiitodega leviv viirus, mida nähakse mikrotsefaalia ehk ebatavaliselt väikse peaga beebide sündide sagenemise taga, avastati 1947. aastal Ugandas ja jõudis Ladina-Ameerikasse eelmisel aastal.

Zika viirus võib põhjustada palavikku, löövet ja silma sidekesta põletikku ning sümptomid kestavad üldiselt alla nädala. Kuid rasedate naiste puhul võib viirus võib levida lootesse ning päädida lapse aju alaarengu või surmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles