Taani politsei õpetab kotkaid droone maha võtma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkas droonijahil.
Kotkas droonijahil. Foto: SCANPIX/REUTERS

Taani politsei politsei treenib röövlinde nägema kriminaalide poolt lennutatavaid droone kui saaki, vahendab Dutch News.nl.

Politsei koostöös terrorismivastase üksuse NCTB ning justiits- ja kaitseministeeriumiga on töötamas välja erinevaid viise võitlemaks ebaseaduslike droonilennutajatega. Politsei poolt avalikustatud video näitab väljaõpetatud lindu, kes võtab maha lennutatava drooni. Hetkel on kotkaprojekt testimisfaasis, kuid pressiesindaja sõnul on tõenäosus suur, et röövlinnud võetakse ka ametlikult kasutusse.

«Tänapäeval võib drooni endale muretseda praktiliselt igaüks, sealhulgas ka need isikud, kelle kavatsused ei pruugi olla head,» lausus politsei pressiesindaja Michael Baeten. «Põhimõtteliselt on drooni abil võimalik ellu viia ka terrorirünnaku.»

Lisaks kotkaste treenimisele on Taani politsei sõnul neil ka muid troonide väärkasutuse vastu võitlevaid meetmeid, sealhulgas programmeerida droon, mis on võimeline nö vaenlase drooni kas tulistama või kinni võtma. Lindude kasutuselevõtu osas tehakse lõplik otsus paari kuu jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles