Stockholmi oletatava terroristi tausta uurib ka Briti politsei

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroriorganisatsioonide tegevust jälgiv SITE Intelligence Group avaldas eile pildi, millel on oletatav terrorist Taimour Abdulwahab al-Abdaly.
Terroriorganisatsioonide tegevust jälgiv SITE Intelligence Group avaldas eile pildi, millel on oletatav terrorist Taimour Abdulwahab al-Abdaly. Foto: SCANPIX

Stockholmi laupäevaste pommirünnakute uurimine laienes ja oletatava enesetaputerroristi tausta uurib ka Suurbritannia politsei.

Ametivõimud otsisid tõendusmaterjale Bedfordshire’is asuvas elamises, vahendas Sky News.
Politsei pressiesindaja sõnul oli tegemist kodu läbiotsimisega terrorismiseaduse toel.

Ühtegi inimest kinni ei peetud, ka ei leitud ohtlikke materjale. Politseinike kinnitusel oli aga läbiotsimine seotud Stockholmi kahe plahvatusega.

Kohaliku meedia andmetel sai enesetaputerrorist 2004. aastal hariduse Suurbritannias Bedfordshire’i ülikoolis, õppides sporditerapeudiks.

Aastal 1992 Iraagist Rootsi pagenud mees oli vastuoluline isiksus. Tuttavad kirjeldavad teda meeldiva inimesena, kuid samas radikaalse moslemina, keda ärritas lääneriikide elustiil.

Sky News viitab mitmele ajalehele, mille andmetel on plahvatuste taga Iraagis sündinud Taimour Abdulwahab al-Abdaly.

Ajalehe The Daily Telegraph andmetel elas mees Lutonis ja naabrid nägid teda viimati kaks ja pool nädalat tagasi.

Oletatav terrorist abielus 2004. aastal ja tal on kaks tütart (1,5- ja 3,5-aastane), vahendas BBC. Mees soovis omale veel ühte naist, plaanides luua suure perekonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles