Haruldane juhtum: USAs haigestus inimene Zika viirusesse seksuaalsel teel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zika viirust kannavad reeglina edasi moskiitod
Zika viirust kannavad reeglina edasi moskiitod Foto: SCANPIX

USAs anti teada haruldasest juhtumist, kus inimene haigestus Zika viirusesse seksuaalsel teel, mitte moskiitohammustuse kaudu.

Dallases haigestunud patsient nakatus Zikasse tõenäoliselt seksuaalse kontakti tagajärjel, teatas BBCle haiguste kontrollikesksus.

Haigestunud isik ei olnud reisinud maadesse, kus Zika viirusese juhtumeid praegu esile kerkib, kuid tema seksuaalpartner oli naasnud Venezuelast.

Moskiitodega leviv viirus, mida nähakse mikrotsefaalia ehk ebatavaliselt väikse peaga beebide sündide sagenemise taga, avastati 1947. aastal Ugandas ja jõudis Ladina-Ameerikasse eelmisel aastal.

Zika viirus võib põhjustada palavikku, löövet ja silma sidekesta põletikku ning sümptomid kestavad üldiselt alla nädala. Kuid rasedate naiste puhul võib viirus võib levida lootesse ning päädida lapse aju alaarengu või surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles