Väide: Läti ekspeaminister sai Kataloonia toetamise eest altkäemaksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis.
Valdis Dombrovskis. Foto: Reuters/ScanPix

Läti korruptsioonitõrjebüroo kontrollib teavet, mille kohaselt Läti endine peaminister, praegune Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis sai Kataloonia iseseisvuse toetamise eest mitu miljonit eurot altkäemaksu, ütles uudisteagentuurile LETA büroo pressisekretär Laura Dūša.

Hispaania ajakiri Interviu avaldas Dombrovskise sõnad 2013. aastal, kui ta veel Läti peaminister oli. Vastates Kataloonia valitsusele kuuluva agentuuri Agencia Catalana de Noticies küsimusele, kas Läti tunnustaks Kataloonia sõltumatust, vastas Dombrovskis: «Teoreetiliselt, kui see protsess on seaduslik, siis miks mitte?»

Poliitikutele lähedastele allikatele viidates kirjutab ajakiri, et kokkulepe nende sõnade ütlemiseks saavutati eelnevalt. Hispaania politsei luureosakond ütles pärast mõnekuist uurimistööd, et neil on kindlaid allikaid selle kohta, et Dombrovskisele maksti nende sõnade eest kuus miljonit eurot, kuigi küsitud summa võis ulatuda kümneni. Leppe tehnilise poole korraldas Dombrovskise usaldusisik, nõunik Sandra Bukane.

Agentuuri LETA palvele seda teavet kommenteerida ütles Dombrovskis, et Hispaania kollase erootikanädalakirja Interviu väited on absurdsed ja väärad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles