Halonen ja Holmlund: terrorirünnak pole välistatud ka Soomes

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinik näitab puidukruvi. Taolisi leiti Stockholmi plahvatuspaigalt hulgaliselt.
Rootsi politseinik näitab puidukruvi. Taolisi leiti Stockholmi plahvatuspaigalt hulgaliselt. Foto: SCANPIX

Stockholmi pommirünnakute kordumine Soomes pole võimatu, leiavad nii riigipea Tarja Halonen kui siseminister Anne Holmlund.

Holmlund tõdes, et Soomes ei elata enam nagu vanajumala selja taga, vahendas Iltalehti.

«Olen juba mõnda aega mõelnud, et taolised rünnakud on võimalikud ka Põhjamaades. Meil tugevdati sel aastal terrorismitõrje strateegiat, mille abil püüame vältida selliste rünnakute riske,» rääkis minister.

Taoliste rünnakute toimumist Soomes ei saa välistada. erroriorganisatsioonidega seotud isikute saabumine riiki püütakse hoida ära, lisas Holmlund.

Siseministri sõnul võivad soomlased öösel magada rahulikult. «Kaitsepolitsei hoiab olukorral loomulikult silma peal ja on ühenduses ka Säpoga (Rootsi kaitsepolitsei, PM),» selgitas ta.

President Halonen tunnistas, et Stockholmi pommirünnakud valmistasid üllatuse, vahendas Helsingin Sanomat Online.

«Ma ei oska muud öelda, kui et nii võib juhtuda. Ei saa välistada, et ka Soomes võib nii juhtuda,» rääkis riigipea Peterburis hommikul aset leidnud pressikonverentsil.

Halonen sõitis koos abikaasa Pentti Arajärviga eile kiirrongiga Allegro Peterburi, kust naaseb kodumaale täna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles