Iisraeli politseinikud tapsid kolm palestiinlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli politseinik sündmuspaigal.
Iisraeli politseinik sündmuspaigal. Foto: Reuters/ScanPix

Iisraelis Jeruusalemma vanalinna lähistel vigastasid täna kolm tulirelvade, nugade ja pommidega relvastatud palestiinlast kaht politseinikku, kõik ründajad tapeti, teatasid võimud.

Rünnak leidis aset Jeruusalemma vanalinna sissepääsu juures Damaskuse värava lähistel. Kaks raskelt viga saanud politseinikku viibivad haiglas. Julgeolekujõud üritavad tuvastada ründajate kaasosalisi.

Iisraeli võimude andmetel lähenesid piiripolitseinikud palestiinlastele, et nende dokumente kontrollida.

«Sellal kui üks isikutunnistust näitas, hakkasid tema kaaslased tulistama ja pussitama ja neil õnnestus vigastada kahte naispolitseinikku,» ütles politsei avalduses.

Jeruusalemma Hadassah' haiglast öeldi, et üks naine toodi sisse kriitilises seisundis, teise vigastused on kergemad. Korrakaitsjad avasid ründajate pihta tule ja tapsid nad, ütles politsei; lisades, et palestiinlased olid vanuses 19-20 aastat ja pärit Läänekaldalt.

Pussitamiste laine Iisraelis algas oktoobris. Vägivald on nõudnud 25 iisraellase ning ameeriklase ja eritrealase elu. Samal ajal on Iisraeli julgeolekujõud tapnud 164 palestiinlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles