Süüria valitsusväed lõikasid Aleppo linna Türgi piirist (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväed Aleppo lähistel. 


 / AFP / GEORGES OURFALIAN /
Süüria valitsusväed Aleppo lähistel. / AFP / GEORGES OURFALIAN / Foto: AFP/SCANPIX

Süüria sõjaväel ja liitlastel õnnestus murda Aleppo provintsis pikaajaline piiramisrõngas kahe šiiitidega asutatud küla ümber, millega lõigati ülestõusnute kants Aleppo linn ära Türgi piirist, teatas Süüria riigitelevisioon.

Režiimiväed ja šiiitide rahvakaitsekomiteed murdsid piiramisrõnga Nuboli ja Zahraa ümber kolmapäeval, vahendasid riigitelevisioon ja Liibanoni šiialiikumise Hizbollah telekanal.

Kaks küla asuvad ülestõusnute käes oleva territooriumi keskel tähtsal varustusteel ning mässulised on neid piiranud ligi kolm aastat. Sõjaväeallika sõnul on Süüria armee võtnud enda kontrolli alla osa varustusteest.

Valitsusmeelsed väed jätkavad pealetungi Aleppost põhjas, lootuses võtta piiramisrõngasse ülestõusnute käes olevad linnaosad. Kui see peaks õnnestuma, oleks tegemist ühe suurima hoobiga ülestõusnutele alates 2012. aasta suvest, mil vallutati suur osa Aleppost. Külade tagasivallutamine on valitsusvägede jaoks tähtis võit.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et valitsusarmee on hetkel küladest kilomeetri kaugusel. Vabaühenduse teatel toetasid pealetungi Vene sõjalennukite ägedad õhulöögid.

Režiimivägede edasitung Aleppo lähistel heidab varju Süüria rahukõnelustele Genfis. Opositsioonijõudude Läbirääkimiste Ülemkomitee (HNC) liige Basma Kodmani nimetas valitsusvägede pealetungi kohutavaks arenguks, mis saadab sõnumi: «läbi rääkida pole millegi üle, minge koju.»

«Me ei lähe koju,» lausus Kodmani AP-le.

Süüria režiimiväed läksid Aleppo provintsis pealetungile oktoobri algul pärast seda, kui Venemaa alustas 30. septembril Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi vastastele.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles