Poola valitsus algatab Smolenski lennukatastroofi suhtes uue juurdluse (4)

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smolenski lähistel alla kukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński lennuki Tu-154 rusud.
Smolenski lähistel alla kukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński lennuki Tu-154 rusud. Foto: SCANPIX

Poola konservatiivne valitsus algatab neljapäeval uue juurdluse 2010. aasta lennukatastroofi suhtes, milles hukkusid president Lech Kaczyński ja veel 95 Poola tippametnikku, teatas kaitseministeerium.

2010. aasta 10. aprillil Katõni massimõrva mälestusüritustele suundudes hukkunud president oli valitsuspartei Seadus ja Õiglus (PiS) juhi Jarosław Kaczyński kaksikvend. PiS naasis oktoobrikuise valimisvõiduga seitsmeaastase vaheaja järel võimule, vahendab ERRi uudisteportaal.

Tema ja teised partei juhtliikmed on seadnud algusest peale kahtluse alla uurimistulemused, mis ütlevad, et Venemaale suundunud presidendilennuki allakukkumine oli õnnetus.

Kaitseminister Antoni Macierewicz, kes on poliitmõrva teooria peamine propageerija, allkirjastab neljapäeval dokumendi uurimiskomisjoni loomiseks, teatas kaitseametkond.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles