Läti välisminister BBC lühifilmist: tagasi lüüakse isegi teoreetiline invasioon (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti väliminister Edgars Rinkēvičs.
Läti väliminister Edgars Rinkēvičs. Foto: RAIGO PAJULA / AFP

Balti riigid on olnud NATO liikmed üle kümne aasta ja jätkavad tihedat koostööd partneritega, nii et tagasi lüüakse isegi teoreetiline invasioon, ütles Läti välisminister Edgars Rinkēvičs kommentaariks BBC lühifilmile, mis kujutab Vene vägede sissetungi Lätisse.

«See film näitab ka, et NATO leppe artikkel 5 jääb jõusse ja meie liitlased on valmis meid rünnaku korral kaitsma, ja see ei ole lihtsalt teoreetiline fiktsioon. Kollektiivse julgeoleku kohustused kehtivad,» sõnas välisminister.

Suurbritannias viibiv Rinkēvičs kohtus eile õhtul Briti välisministri Philip Hammondiga, kes kinnitas, et film ei kajasta riigi ametlikku seisukohta, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Mārtiņš Drēģeris LETA-le.

«Juba alates 2014. aastast, mil Venemaa annekteeris ebaseaduslikult Krimmi poolsaare, on paljud välisajakirjanikud, seal hulgas BBC-st, külastanud Lätit ja Latgale piirkonda. Ükski ajakirjanik ei ole andnud teada mingitest separatismiilmingutest,» ütles Rinkēvičs lisades, et film lähtub selgelt hiljutistest sündmustest Ida-Ukrainas.

Lühifilm «Kolmas maailmasõda: sõjakabinetis» («World War Three: Inside The War Room»), mida BBC eile näitas, kujutab Vene vägede sissetungi Lätisse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles