Austria: EL ärgu aidaku riike, kes oma kodanikke tagasi ei võta (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko ja Alžeeria põgenikud Kreekas Faliro ajutises pagulaslaagris.
Maroko ja Alžeeria põgenikud Kreekas Faliro ajutises pagulaslaagris. Foto: SCANPIX

Austria välisminister Sebastian Kurz esitas täna Euroopa Liidule üleskutse lõpetada abi andmine riikidele, kes keelduvad võtmast tagasi oma kodanikke, kelle varjupaigataotlust ei rahuldata.

«Euroopa peab hakkama lõpuks ometi survet tugevdama, kui me tahame, et repatrieerimissüsteem korralikult toimiks,» ütles Kurz riigitelevisioonile.

Konservatiivist poliitik tõi eraldi välja Maroko, Tuneesia ja Pakistani, kellele on tema sõnul eraldatud suur osa EL-i 11 miljardi euro suurusest abieelarvest.

«Praegu annab EL Marokole igal aastal 480 ja Tuneesiale 414 miljonit eurot, aga sellest hoolimata keelduvad need riigid varjupaigataotlejaid tagasi võtmast,» ütles Austria esidiplomaat.

Ka Saksa asekantsler Sigmar Gabriel avaldas jaanuaris arvamust, et EL peab abi andmisest loobuma, kui migrandi koduriik keeldub koostööst tema repatrieerimiseks.

Kurz ütles, et tahab ettepaneku EL-i 18.- 19. veebruari tippkohtumisel arutlusele panna.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles