Local: NATO hinnangul harjutas Moskva 2013. aastal tuumalööki Rootsile (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi iga-aastane aruanne kinnitas mitme Rootsi väljaande oletust, et Venemaa harjutas 2013. aastal tuumalööke Rootsi pihta, kirjutab portaal The Local.

«Varem esitas mitu Rootsi väljaannet oletuse, et Venemaa harjutas manöövrite käigus muu hulgas ka tuumarünnakut, kuid siiani ei olnud sellele kinnitust,» märkis portaal.

The Local märkis, et NATO aruanne avaldati jaanuari lõpus, kuid hulk selles kirjeldatud sündmusi pälvisid Rootsi meedia tähelepanu alles sel nädalal. Dokumendis väidetakse, et Rootsi sihtmärkide ründamist harjutanud õppusel osales muu hulgas neli ülehelikiirusega pommitajat Tu-22 ja kaks hävitajat Su-27.

NATO aruandes kinnitatakse, et õppuste stsenaariumi kohaselt harjutati löökide andmist Smålandi maakonnas asuvale sõjaväebaasile ja raadiotehnilise luure keskusele Stockholmi lähedal.

The Local väitel näitasid õppused, et Rootsi ei ole valmis tõrjuma selliseid rünnakuid: rünnaku matkimise ajal olid paljud Rootsi sõjaväelased puhkusel ja Rootsi vägede vastutegevus oli erakordselt aeglane.

BBC märgib omalt poolt, et Rootsi sõjaväejuhid meenutavad siiani Venemaa 2013. aasta õppusi vastumeelsusega, sest Rootsi õhujõud ei suutnud tookord õhku tõsta ühtki lennukit.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles