Ida-Soomes asuv kool sai interneti kaudu pommiähvarduse

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinikud
Soome politseinikud Foto: AFP / Scanpix

Politsei evakueeris pommiohu tõttu Ida-Soome läänis Joroineni vallas asuva hariduskeskuse, võimalikku pommi otsitakse.


Juva valla politsei teatel riputati pommiähvardus internetti täna hommikul ja sellest teavitati varsti ka politseid, vahendas

Ilta-Sanomat.

Kooli evakueerimine sujus rahulikult. Hariduskeskuse kompleksis asuvad põhikool ja gümnaasium ning valla raamatukogu.

Pommiähvardus ehmatas laste perekondi. Ühe tüdruku isa rääkis, et püüdis oma tütrele korduvalt helistada, kuid neiu ei vastanud. Isa oli kuulnud pommiohust oma abikaasa käest, kes töötab ühes külakoolis õpetajana.

Mehe töökaaslane sõitis kooli juurde olukorda uurima. Seal selgus, et üliõpilastestide tegemine oli pommiähvarduse tõttu viidud üle teistesse ruumidesse.

Kauhajoe eilse veresauna tõttu ähmis lapsevanem oleks tahtnud juhtunust koolilt teada saada. «Oletasin, et tütar on kusagil keerulises olukorras, kuna ei vasta telefonile,» selgitas mees.

Lapsevanema hinnangul pole üliõpilastestide tegemine nii tõsine asi, et õpilased ei tohiks saata kodustele SMSi teatega, et kõik on korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles