Pika ea saladus? Punase veini dieedil olnud hispaanlane elas 107-aastaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaanias möödunud nädalal surnud Antonio Docampo García ei joonud kunagi vett, vaid ainult omatoodetud punast veini – ja elas 107 aasta vanuseks.

Ekspertide sõnul võib punane vein tervisele tõepoolest kasulik olla ning García näite järgi võib öelda, et vein võib pikaealisuse jaoks uskumatult hästi mõjud, kirjutab The Local.

«Ta suutis korraga poolteist liitrit ära juua, jutustas kohalikule väljaandele La Voz de Galicia tema poeg Manuel Docampo López.

Antonio Docampo García. Allikas: Twitter

«Kui me mõlemad kodus elasime, võisime me kuus ära juua 200 liitrit veini,» lisas ta. «Ta ei joonud kunagi vett,» kirjeldas López oma isa joogieelistusi.

Kuid Docampo valis hoolikalt, mida kurgust alla kallas – nimelt villis ta Ribadavia linnas omaenda veini, kus polnud sees säilitusaineid ega kemikaale.  Tihti jõi ta poolteist liitrit veini lõuna ja õhtusöögi kõrvale.

Pärast seda, kui Docampo oli Hispaania kodusõjas äärepealt surma saanud, pühendas ta oma elu veinivalmistamisele ja asutas ettevõtte Bodegas Docampo. Kuigi enamik valmistatud veine läks müügiks, hoidis Docampo hea hulga veini varuks ka oma eratarbimise jaoks.

«Kui ta tootis aastas 60 000 liitrit, jättis ta endale 300 liitrit,» teatas La Voz de Galiciale tema nõbu Jerónimo Docampo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles