Läti korruptsioonitõrjebüroo uurib Hispaania erootikaajakirja väidet

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Paljarinnaliste kaanetüdrukute poolest tuntud Hispaania ajakiri Interviú väidab oma selle nädala numbris, et nende riigi politsei kahtlustab praegust Euroopa Komisjoni asepresidenti Valdis Dombrovskist ajal, kui ta oli veel Läti peaminister, kataloonia iseseisvuslastelt ühe neid toetava tsitaadi eest kuue miljoni euro suuruse altkäemaksu saamises.

Kuigi siiani pole leidnud mingit kinnitust, et Hispaania politsei reaalselt midagi sellist uuriks, on roosade juustega palja naise pildi kõrval ilmunud väide sundinud Läti korruptsioonitõrjebürood (KNAB) uurimist alustama.

Riias tegutseva uurimiskeskuse Providus politoloogi Iveta Kažoka sõnul on KNABile selliste väidete kontrollimine sama hästi kui kohustuslik. «Nad teevad seda alati, kui meediasse midagi kahtlast ilmub. Tavaliselt ei lõppe see millegi avastamisega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles