Venemaa süüdistab Türgit valmistumises Süüriasse tungima (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid.
Türgi sõdurid. Foto: SCANPIX

Venemaa süüdistas täna Türgit aktiivsetes ettevalmistustes Süüriasse tungimiseks, väites end olevat märganud piiril vägesid ja sõjatehnikat.

«Meil on tõsist alust kahtlustada Türgit intensiivsetes ettevalmistustes relvastatud invasiooniks suveräänse riigi -- Süüria Araabia Vabariigi territooriumile,» on öeldud Vene kaitseministeeriumi avalduses.

Suhted Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi toetava Moskva ja kindlalt opositsiooni toetava Ankara vahel on murenenud pärast seda, kui Türgi hävitaja novembris Süüria piiril Vene pommitaja alla tulistas.

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu oli eelnevalt Londonis peetaval rahvusvahelisel Süüria abikonverentsil süüdistanud Moskvat kaudselt sõjaroimades.

Ankara keeldus ka avatud taeva leppe raames toimuma pidanud Vene luurelennuki vaatluslennust Türgi territooriumi kohal Süüria piiri lähedal seoses väidetavate erimeelsustega lennuplaani üle.

Venemaa sõnul Türgi oma otsust ei selgitanud.

«Me peame neid Türgi samme ohtlikuks pretsedendiks ja katseks varjata ebaseaduslikku tegevust Süüria piiril,» märkis kaitseministeerium.

«Veel enam, me oleme registreerinud üha enam märke Türgi relvajõudude varjatud ettevalmistustest aktiivseks tegevuseks Süüria territooriumil,» seisab avalduses, mille kohaselt on Venemaa oma luuretegevust Lähis-Idas aktiviseerinud.

«Seega, kui keegi Ankaras arvab, et Vene vaatluslennu ärajätmine võimaldab neil midagi varjata, siis on see ebaprofessionaalne.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles