Allikad: ELi liidrid ei ole Tuski Brexiti pakkumisega rahul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk
Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk Foto: SCANPIX

Ükski Euroopa Liidu liider ei ole seni rahul ettepanekutega Suurbritannia Euroopa Liidus hoidmise kokkuleppe jaoks, mida Briti peaminister David Cameron loodab saavutada sel kuul aset leidval ühenduse tippkohtumisel, teatasid läbirääkimistele lähedal seisvad allikad AFP-le.

Esialgsed reageeringud Euroopa Liidu pealinnadest näitavad, et «keegi ei ole rahul» kokkuleppekavandiga, mille Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk esmaspäeval avalikustas, ütles üks anonüümseks jääda soovinud ELi allikas neljapäeval.

Senine rahulolematus on märk, et Tuski ettepanek on õiglane ja tasakaalus, kuid see viitab ka sellele, et 18.-19. veebruaril toimuval 28 ELi liikmesriigi liidrite kohtumisel võib olla raske üksmeelt saavutada.

Cameron, kelle eesmärgiks on korraldada rahvahääletus Suurbritannia Euroopa Liidu liikmesuse üle, kohtus Tuskiga Süüria doonorkonverentsi raames neljapäeval Londonis.

Briti peaminister külastab reedel Poolat ja Taanit osana jõupingutustest võita skeptilisi EL-i liidreid enda poolele ning tagada sellega kokkuleppe saavutamine.

Euroopa diplomaadid korraldavad esimese põhjaliku arutelu Tuski ettepanekute üle reedel Brüsselis ning kohtuvad uuesti järgmisel neljapäeval, et ületada erimeelsused ning jõuda tippkohtumise ajaks üksmeelele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles