Hispaanias diagnoositi rasedal naisel zika-viirus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaania tervishoiametnikud kinnitasid, et seal diagnoositi esmakordselt rasedal naisel zika-viirusesse nakatumine.

Hispaania tervishoiuministeeriumi andmetel on tegemist esimese sellise jutumiga kogu Euroopas, edastab BBC.

Ametnike teatel saabus naine hiljuti Hispaaniasse Katalooniasse tagasi Colombiast, kus ta võis nakkuse saada. Nakatunud naise isikut ei avalikustatud, kuid kinnitati, et ta on Hispaanias üks seitsmest zika-viiruse saanutest.

Ülejäänud zika-viiruse nakkusega isikutest veel kaks elavad Kataloonias, kaks Kastiilias ja Leonis, üks Murcias ja üks pealinnas Madridis.

Ministeeriumi teatel nakatunutel suuremaid terviseprobleeme ei ole veel ette tulnud.

«Hispaanias kinnitatud zika-viiruse juhtumite puhul said nakatunud haiguse välismaal olles,» rõhutati teates.

Lõuna- ja Põhja-Amerikas, Aafrikas ja Aasias on juba mitmeid zika viiruse juhtumeid, kuid maailma teistes paikades üksikuid.

Sääsehammustuste kaudu levivat zika-viirust peetakse kõige ohtlikumaks just rasedate jaoks, sest see võib lapse aju arengut kahjustada,  lapsel võib tekkida mikrotsefaalia ja neuroloogilisi probleeme. Mikrotsefaaliaga lapsel on kolju ja aju tavalisest väiksemad ning vaimne alaareng.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas zika-viiruse globaalseks ohuks ja soovitas mitte võtta verd inimestelt, kes on külastanud zika-viiruse levikualasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles