Ida-Ukrainas on sõjategevus hoogustunud (21)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Donetski rahvavabariigi võitleja.
Nn Donetski rahvavabariigi võitleja. Foto: SCANPIX

Ukraina valitsus süüdistas täna Venemaa toetusel võitlevaid Ida-Ukraina separatiste suurekaliibriliste relvade kasutuselevõtmisega relvarahu rikkumises.

Ukraina valitsusvägede ja separatistide relvakonflikt Donbassis on nõudnud alates 2014. aasta aprillist rohkem kui 9000 inimese elu. Möödunud aastal suudeti lahingutegevust mitme relvarahuleppega vaigistada, aga sel nädalal puhkesid taas lahingud.

Valitsuse Ida-Ukraina operatsioonide pressiteenistus ütles täna avalduses, et separatistid avasid viimase ööpäeva jooksul valitsusvägede pihta tule 81 korral ning kasutasid granaadiheitjaid ja suurekaliibrilisi relvi, mis pidanuks relvarahulepetega olema ammu rindejoonelt ära viidud.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) rahvusvahelised vaatlejad teatasid nädala algul relvakonflikti järsust hoogustumisest.

Kommentaarid (21)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles