Uuring: venelased on muutnud majanduspessimistideks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa majandus on taastumas.
Venemaa majandus on taastumas. Foto: SCANPIX

Viimase kuu ajaga on riigi majandusolukorda pessimistlikult hindavate venemaalaste hulk märgatavalt suurenenud, praegu peavad seda halvaks 54 protsenti vastanuist, võrreldes detsembri 43 protsendiga, edastas fond Avalik Arvamus.

Praegust Venemaa majandusolukorda pidas rahuldavaks 41 protsenti vastanutest (detsembris 49), heaks nagu ka kuu aega tagasi kolm protsenti 30.-31. jaanuaril Venemaa 53 subjekti 104 asula 1500 inimese seas läbiviidud küsitlusele vastanutest.

58 protsendi venemaalaste arvates on viimasel ajal riigi majandusolukord halvenenud (detsembris arvas nii 41 protsenti). Olukorra paranemist märkas üheksa protsenti, võrreldes 14 protsendiga detsembris. 27 protsenti pidas Venemaa majanduse olukorda muutumatuks (kuu aega tagasi 36 protsenti).

Teises küsitluses, mille fond korraldas 30.-31. jaanuaril Venemaa 73 subjekti 207 asula 3000 inimese seas, uurisid sotsioloogid venemaalastelt, kuidas on viimase kuu ajaga muutunud põhitoiduainete, -kaupade ja -teenuste hinnad.

Üle poole vastanutest (52 protsenti) märkis, et hinnad kasvasid viimase kuuga kiiremini kui varem, üle kolmandiku leidis, et hinnad kasvasid nagu ennegi.

Vähemusse jäid need, kes hindasid hinnakasvu aeglasemaks kui varem (neli protsenti) ja need, kes muutusi ei märganud (kaks protsenti), ütlesid sotsioloogid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles