Wikileaksi asutaja Julian Assange pääseb kautsjoni vastu vabadusse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assange Rootsis.
Assange Rootsis. Foto: SCANPIX

Londoni Westminsteri kohus otsustas täna Wikileaksi asutaja Julian Assange'i kautsjoni vastu vabastada ning määras talle kautsjonisumma, kuid esialgu jäi Assange siiski vahi alla, kuna prokurör esitas kautsjoniotsusele apellatsioonikaebuse, mis vaadatakse läbi 48 tunni jooksul.

Assange peab maksma 240 000 naela kautsjoniraha ning loovutama oma passi, teatas BBC News.

Samuti peab ta kandma elektroonilist jälgimisseadet ning mitte asuma taotlema luba riigist lahkumiseks, ka peab Assange igal õhtul politseile oma olemasolust teada andma.

Westminsteri kohtunik nõustus Wikileaksi asutaja advokaatide meeskonna argumendiga, et kuna Assange’ilt soovitakse vaid ütluste andmist, siis peaks tema kohta kehtima süütuse presumptsioon, vahendas CNN.

Assange peab ilmuma kohtu ette tunnistama 11. jaanuaril.

Wikileaksi asutaja Julian Assange võeti Londonis seksuaalkuritegudes kahtlustatavana vahi alla 7. detsembril, samal päeval lükati tagasi Assange'i taotlus kautsjoni vastu vabadusse pääseda, kartuses, et ta võib riigist lahkuda.

Assange peeti kinni Londonis vastavalt üle-euroopalisele vahistamisorderile. Rootsi võimud süüdistavad Assange’i kahe naise seksuaalses ründamises tänavu augustis. 39-aastane austraallane ise eitab süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles