«Kas me sellist Euroopa Liitu tahtsimegi?» (4)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi presidenti Martin Schulzi on suudlemas laubale Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Pilgu on pööranud kõrvale Briti iseseisvuspartei UKIP liider Nigel Farage (paremal).
Euroopa Parlamendi presidenti Martin Schulzi on suudlemas laubale Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Pilgu on pööranud kõrvale Briti iseseisvuspartei UKIP liider Nigel Farage (paremal). Foto: FREDERICK FLORIN/AFP

Euroopa Parlamendi president Martin Schulz reageeris eile teravalt Briti peaministri David Cameroni liikumisele uuendatud tingimuste suunas liikmesriigina.

Londonit külastanud Schulz ei ole rahul väljavaatega, et Suurbriannia võib saada loa külmutada neljaks aastaks saareriiki saabuvate Euroopa Liidu kodanike sotsiaaltoetused, kirjutab Financial Times.

Seejuures on europarlamendil antud küsimuses vetoõigus ka pärast Briti Brexiti-referendumit.

Schulz ründas ettepanekuid, mis rikuvad tema hinnangul Euroopa Liidu töötajate õigust «võrdsele kohtlemisele» ning küsis: «Kas me sellist Euroopa Liitu tahtsimegi?»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles