Rassisõda planeerinud ameeriklane võttis süü omaks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Doyle.
Robert Doyle. Foto: FBI

Ameerika Ühendriikides kohtu ette astunud valgenahaliste ülemvõimu pooldav mees tunnistas, et tal oli kavas alustada rassisõda  – plaanides selleks väidetavalt rünnata mustanahaliste kirikuid ja juutide sünagooge.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) väitel on Robert Doyle`i nime kandev mees üks kolmest, kes võeti mullu novembris vahi alla kahtlustatuna vandenõus korraldada rassilistel motiividel valitud objektide juures pommiplahvatusi.

Mehed vahistati pärast seda, kui üritasid osta ebaseadusliku relvamüüjana esinenud salaagendilt automaatrelvi, lõhkeainet ja summutiga varustatud püstolit. Paar kuud varem saadud kokku Doyle`i kodus Virginias, kus teemaks oli kas tulistamise või plahvatuse korraldamine mustanahaliste või juutide pühamutes.

Büroo andmeil järgivad nii Doyle kui tema kaasosalised muistsetel Skandinaavia uskumustel põhinevat Asatru uususundit. Süüdimõistmise korral võib neid oodata maksimaalselt 20 aastat vangistust. Oma süü võttis Doyle kohtus omaks. «Ma mõistan ja täpselt seda ma ütlengi,» lausus mees kohtu päringu peale, kas ta saab aru, et end süüdi tunnistades jääb ta kõigi kohtupoolsete väidetega nõusse. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles