Pildid: EL kutsus Iisraeli peatama palestiinlaste kodude lammutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liit kutsus laupäeval Iisraeli peatama palestiinlaste kodude lammutamist, millest mõned ehitati ELi rahadega, ning kordas vastuseisu juudiasunduste laiendamisele okupeeritud Läänekaldal.

«Viimastel nädalatel on olnud mitmeid arenguid Läänekalda piirkonnas C, mis võivad õõnestada tulevase Palestiina riigi elujõulisust ning lõhestada osapooli veelgi rohkem,» ütles ELi diplomaatiline teenistus avalduses.

Tegemist oli viitega Iisraeli 25. jaanuari otsusele kuulutada 154 hektarit Läänekaldal Jeeriko lähedal riigi maaks eesmärgiga ehitada sinna umbes 150 uut asunduskodu juutidele.

Sellele järgnes mitme palestiinlaste maja lammutamine Hebronist lõunasse jäävatel kõrgendikel.

ELi välisteenistus märkis, et osa neist majadest olid Euroopa Liidu rahastatud.

«Me kutsume Iisraeli võime muutma vastuvõetud otsuseid ning peatama edasised lammutamised,» ütles välisteenistus avalduses.

ELi 28 liikmesriigi välisministrid on «ELi kindlat vastuseisu Iisraeli asunduspoliitikale» ning kritiseerisid tema tegevust, seal hulgas lammutamisi, konfiskeerimisi ja inimeste sunniviisilist ümberasustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles