8-aastase tüdruku maha lasknud ameerika poiss mõisteti mõrvas süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikides Tennessees mõisteti kohtus süüdi 11-aastane poiss, kes lasi maha kaheksa-aastase tüdruku – põhjendusega, et too ja tema õde keeldusid talle näitamast oma koerakutsikaid.

Poiss – tema nimi on Ameerika meediale teada – viibis mullu oktoobris oma pere haagiselamus, kust rääkis läbi akna samas autopargis elava McKayla Dyeri, tema sõbra ja õega. Kui viimased keeldusid palvest tuua kutsikad lagedale, kadus poiss paariks minutiks. Tagasi tuli ta 12-kaliibrilise pumppüssi ja õhupüssiga.

«Ta kuulutas tüdrukutele, et tal on relvad. Ohvrid naersid selle peale ja väitsid, et ei usu, et need on päris,» kirjeldab kohtuotsus. «Seejärel tegi poiss kindlaks, et relv on laetud ning tulistas ohvrit akna tagant allapoole kulgeva trajektooriga otse südame kohale.» Tüdruk kaotas teadvuse ning suri natuke aega hiljem oma ema käte vahel.

Kohtunik rõhutas ka seda, et poiss oli käinud koos isa ja vanaisaga jahil ning saanud koolitust relvade ohutul käsitlemisel – ent ei pakkunud pärast tulistamist mingisugust esmaabi.

Kohus otsustas, et poiss peab viibima järelevalve all kuni ajani, mil ta saab 19. «Last, kes viis toime esimese järgu mõrva, ei saa lihtsalt niisama ühiskonna peale jätta,» põhjendas kohtunik Dennis Roach.  Kohaliku lasteteenistusse kõneisik Rob Johnson sõnas, et veel on otsustamisel, kus poissi täpselt kinni peetakse. «Hetkel tundub tõenäolisena, et see oleks mõni intensiivne raviprogramm mõne meie eraettevõtte juures,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles