Venemaa kritiseerib NATO süüdistusi Süüria rahuprotsessi ohustamises (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium kritiseeris pühapäeval NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi avaldust, mille järgi ohustavad riigi õhujõudude rünnakud Süürias rahuprotsessi.

«Tahaksime tuletada härra Stoltenbergile meelde, et Süüria kriisi põhjuseks ei ole Vene õhujõudude operatsioon, vaid NATO riikide hoolimatu tegevus, mis on paisanud Lähis-Ida piirkonna kaosesse,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov ajakirjanikele.

Stoltenberg ütles reedel Amsterdamis Euroopa Liidu kaitseministrite kohtumisel, et «peamiselt Süüria opositsioonirühmituste vastu sihitud intensiivsed Vene õhurünnakud õõnestavad püüdeid konfliktile poliitiline lahendus leida».

Konašenkov ütles Venemaa samme õigustades, et «tänu Vene õhujõudude tegevusele hakkasid süürlased mõne kuu eest uskuma, et rahvusvahelise terrorismiga riigis on võimalik võidelda ja see hävitada».

«Selle tulemusena hakkasid nad mõlema Süüria tulevikule,» rõhutas ta. «Stoltenbergi väited Venemaa kohaloleku süül piirkonnas kasvavates pingetest on absurd.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles