Saksa luurejuht: ISISe võitlejad maskeerivad end põgenikeks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliinis arreteeritud alžeerlasest kahtlusalune.
Berliinis arreteeritud alžeerlasest kahtlusalune. Foto: AP/Scanpix

Saksamaa sisejulgeolekuteenistus andis teada, et terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) võitlejad üritavad põgenikeks riietatuna Euroopasse imbuda.

«Oleme näinud korduvalt, kuidas terroriste smugeldatakse põgenikeks maskeerituna,» lausus Saksamaa siseluureagentuuri (BfV) juht Hans-Georg Maassen. Riigi võimud on seni üritanud ohu suurust avalikkuse silmis väiksemana näidata. Ent pärast hiljutisi arreteerimisi on Maasseni sõnul tegu «tegelikkusega, millega julgeolekuagentuurid peavad silmitsi seisma.»

Juba alates eelmise aasta novembrist olevat selge, et ISIS sokutab oma liikmeid teadlikult põgenike hulka, lausus sakslane telekanaline ZDF. Kahtlustatakse, et niimoodi saabus Euroopasse ka vähemalt üks Pariisi terrorirünnakute korraldaja.

Neljapäeval arreteeriti Berliini põgenikekeskuses pealinnas terrori planeerimises kahtlustatav Alžeeria mees. 35-aastane alžeerlane viibis Kölnist 50 kilomeetri kaugusel asuvas keskuses koos oma naise ja kahe väikese lapsega. Vahi alla võeti ka ta abikaasa. Haarangu käigus Berliinis arreteeriti ka kolmas kahtlusalune, samuti alžeerlasest mees. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles