Erdoğan: Türgi avab piiri Süüria põgenikele siis, kui vaja (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo linnast pärit Süüria põgenikud.
Aleppo linnast pärit Süüria põgenikud. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi on vajaduse korral valmis laskma riiki kümned tuhanded põgenikud, kes on Süüria valitsusvägede pealetungi eest piirile põgenenud, lubas president Recep Tayyip Erdoğan.

Reedest alates on Süüria põhjaosast Aleppo linnast Türgi piirile põgenenud tuhanded inimesed, peamiselt naised ja lapsed, et pääseda valitsusvägede suurpealetungi eest, mida toetavad Vene õhujõud.

«Režiim on nüüdseks osa Aleppost blokeerinud. Türgi on ohus,» ütles Erdoğan laupäeval Senegalist naastes lennukis ajakirjanikele.

«Kui nad jõuavad meie uksele ja neil ei ole muud väljapääsu, siis kui on vaja, tuleb meil oma vennad sisse lasta,» ütles Türgi president.

Türgi piiriprovintsi Kilise kuberner Süleyman Tapsız ütles laupäeval, et Türgi, kus on juba 2-2,5 miljonit süürlast, annab abi 30 000 - 35 000 põgenikule, kes on 48 tunni jooksul Süüria piirilinna Azazi saabunud.

Ta hoiatas, et piirile võib tulla veel 70 000 põgenikku, kui jätkuvad Vene õhurünnakud ja Süüria režiimivägede pealetung Aleppole.

Öncüpinari piiripunkt, millest teisele poole Süüriasse jääb Bab al-Salama linn, oli pühapäeval kinni. Türgi ametnike sõnul avatakse piir erijuhtudel. Nii näiteks toodi reedel Türki seitse haavatut ja laupäeval veel üks.

Välisminister Mevlüt Çavuşoğlu kinnitas laupäeval Euroopa Liidu kolleegidele, et Türgi jätkab Süüria põgenike suhtes «avatud piiri poliitikat».

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles