Läänekaldal pandi põlema sünagoogitelk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Arvatavad süütajad panid laupäeval okupeeritud Läänekaldal põlema sünagoogitelgi, mis oli pühendatud kolmele palestiinlaste käe läbi hukkunud iisraeli noorukile.

Läänekalda lõunaosas Karmei Tzuris süüdatud telk põles maha, kuid ükski inimene kannatada ei saanud, ütles politsei. Meedia andmetel kahtlustatakse süütamises läheduses asuva palestiina linna Halhuli elanikke.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu reageeris juhtunule raevukalt ja ütles Facebookis, et sünagoogi panid põlema palestiinlased.

«Me anname selle kuriteo toimepanijad kohtu alla. Ootan rahvusvaheliselt kogukonnalt hukkamõistu sünagoogi rüvetamisele; teole, mis on palestiinlaste lakkamatu kihutustöö tulemus.»

Sünagoog oli pühendatud Naftali Frenkelile, Gilad Shaerile ja Eyal Yifrachile, kes rööviti 2014. aastal Läänekaldalt Hebronist maantee äärest ja leiti hiljem tapetuna.

Mõni nädal hiljem võtsid kolm iisraellast kättemaksuks kinni 16-aastase palestiinlase Mohammed Abu Khdeiri ja panid elusalt põlema.

Sel neljapäeval mõisteti kaks süüdlast, kes toona olid alaealised, vangi –  üks eluks ajaks ja teine 21 aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles