Bulgaaria mägedest leiti kaks surnuks külmunud põgenikku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Bulgaaria mägedest leiti surnuna kaks naispõgenikku, kes olid karmist talvest hoolimata võtnud ette teekonna Euroopa Liitu, ütlesid ametivõimud pühapäeval.

Piiripolitsei leidis naised laupäeval Bulgaaria kaguosast Malko Tarnovo linna lähedalt. Nad kuulusid 19-liikmelisse põgenikerühma, kus oli ka 11 last. Ohvrite rahvus ei ole teada.

«Kaks naist suri – üks noorem ja teine keskealine. Meie piirivalvurid tegid kõik mis suutsid, et neid aidata ja kandsid soojendamiseks süles. Aga see juhtus külma tõttu,» ütles siseminister Rumjana Batšvarova pühapäeval telekanalile bTV.

Piirkonnas on praegu külmad talveilmad – 30 sentimeetrit lund ja miinuskraadid. Ministeeriumi avalduses öeldi, et üks ohvreist oli teismeline, umbes 14-16-aastane, teine vahemikus 30-40.

Kõik lapsed viidi külmakahjustustega haiglasse ja veel kahe täiskasvanu seisund on kriitiline, ütles haigla esindaja.

See on teine juhtum, kui põgenikud Bulgaarias surnuks külmuvad. Jaanuaris leiti Serbia piiri lähedalt mägedest kaks surnuks külmunud meest. Põgenikevool Türgist Kreekasse ja sealt Balkani kaudu Lääne-Euroopasse jätkub talveilmadest hoolimata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles