Iisraeli minister: probleemiks on terrorism, mitte meie okupatsioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tzipi Hotovely.
Tzipi Hotovely. Foto: AP/Scanpix

Iisraeli asevälisminister Tzipi Hotovely avaldas arvamust viimase aja vägivallalaine kohta Palestiinas: selle põhjuseks pole mitte frustratsioon juudiriigi okupatsiooni üle, vaid pelk terrorism.

Hotovely ütles telekanalile Al-Jazeera, et ta ei nõustu ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni ja Iisraeli enda julgeolekuagentuuri Shin Bet avaldustega. Viimane jõudis järeldusele, et palestiinlaste rünnakud on ajendatud «põgenemisena trööstitust reaalsusest, mis nende hinnangul on muudetamatu.»

«See analüüs on absoluutselt vale,» lausus Hotovely. «Terrorism on peamine probleem, mitte frustratsioon.» Samuti andis ta mõista, et tõuke palestiinlaste äärmuslikule meelsusele annab terroristlik Islamiriik (ISIS). «On palju inimesi, kes ütlevad, et Palestiina ühiskond valib äärmusliku tee ISISe mõju all – atmosfääris, milles noored üles kasvavad.»

Detsembris lausus ÜRO juht Ban Ki-moon, et vägivald Iisraelis ja Läänekaldal on sündinud pea viis aastakümmet kestnud Iisraeli okupatsiooni tulemusena. Palestiinlaste poolsed pussitamised on riigis viimasel ajal pea igapäevased, nelja kuu jooksul on selle käigus hukkunud rohkem kui 190 inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles