Galerii: Euroopa linnades avaldati meelt islami ja sisserände vastu (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liikumine Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu (PEGIDA) korraldas laupäeval mitmetes Euroopa linnades meeleavaldusi islami ja migratsiooni vastu.

Saksamaa linnas Dresdenis võttis meeleavaldusest osa tuhandeid inimesi. Protesti turvas tuhat politseiametnikku ja viimastel andmetel möödus kõik rahulikult.

Meeleavaldajad kandsid plakateid, kus kritiseeriti Saksamaa riigikantsler Angela Merkeli poliitikat, mida nimetati muu hulgas enesetapjalikuks. «Ma olen saamas omaenese kodumaal vähemuseks. Ja ma kardan oma lastelaste pärast,» ütles meeleavaldusel osalenud vanem mees telekanlile Al-Jazeera.

Tšehhi pealinnas Prahas kogunes migratsiooni vastu meelt avaldama 5000 protestijat. Prantsusmaal Calais linnas muutus meelavaldus vägivaldseks ja paarkümmend inimest vahistati. Politsei kasutas inimeste ohjeldamiseks pisargaasi.

PEGIDA meeleavaldused toimusid 14 Euroopa riigis, sealhulgas Tšehhis, Soomes, Saksamaal, Poolas, Suurbritannias, Prantsusmaal, Hollandis, Slovakkias, Eestis ja Šveitsis.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles