Paavst: riigid peaksid Süüria konflikti lahendamiseks pingutama (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: AP/Scanpix

Paavst Franciscus ärgitas pühapäeval rahvusvahelist kogukonda tegema kõik endast oleneva Süüria rahukõneluste taaselustamiseks ning keelitas riike osutama piiramatut heldust konflikti eest põgenevatele inimestele.

«Kutsun rahvusvahelist kogukonda tegema kõik endast oleneva osapoolte läbirääkimistelaua juurde tagasi saamiseks,» lausus paavst. «Konfliktile poliitilise lahenduse leidmine on ainus viis tagada lepitusest ja rahust tulvil tulevik sellele kannatavale riigile.»

Franciscuse sõnul tekitab talle sügavat muret Süüria konflikti eest põgenevate tsiviilisikute olukord. «Loodan, et tänu suuremeelsele solidaarsusele sünnib vajalik abi nende ellujäämise ja väärikuse tagamiseks.»

Süüria rahukõnelused peatati kolmapäeval ning peaksid jätkuma 25. veebruaril. ÜRO eriesindaja Süürias Staffan de Mistura ütles varasemalt, et kohtub reedel Saksamaal Münchenis Süüria kriisi lahendada üritava rahvusvahelise grupi esindajatega.

Süüria valitsusväed asusid pealetungile ning on suutnud Vene õhulöökide toel vallutada mitmeid seni mässuliste kontrolli all olevaid alasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles