Vene lõuna sõjaväeringkonnas algas lahinguvalmiduse äkk-kontroll (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene lõuna sõjaväeringkonna väeosad ning mõned õhudessantvägede ja transpordilennuväe üksused alustasid etteteatamata lahinguvalmiduse kontrolli, teatas täna kaitseminister Sergei Šoigu.

«Relvajõudude ülemjuhataja [Vene presidendi Vladimir Putini] otsuse kohaselt anti täna kell 5 hommikul lõuna sõjaväeringkonna vägedele ja mõnedele õhudessantvägede ja transpordilennuväe üksustele lahinguhäire. Alustasime sel ajal edela strateegilises sektoris lahinguvalmiduse etteteatamata kontrolli,» sõnas Šoigu pressikonverentsil.

Kontrolli käigus hinnatakse lõuna sõjaväeringkonna valmisolekut vastata eri tüüpi kriisidele.

«Vaja on harjutada kontrollametite ja vägede kogu missioonide spektrit, sealhulgas võitlust terroriohtude vastu ning loodus ja inimtekkeliste hädaolukordade tagajärgede kõrvaldamist, samuti hinnata väeoade võimet liikuda marssides väegruppide loomise ajal,» sõnas minister.

Lahinguvalmiduse kontrolli ajal harjutavad merel asuvatel väljaõppealadel mitmesuguseid missioone ka Vene Musta mere laevastik ja Kaspia flotilli väed, lisas kaitseminister Sergei Šoigu. «Mereväe ülema kohusetäitja, admiral Vladimir Ivanovitš Koroljov jälgib isiklikult Musta mere laevastiku ja Kaspia flotilli valmisolekukontrolli ja korraldab missioonide täitmist mereväeharjutuste raames.»

Šoigu sõnul on vaja kontrollida ka lennu- ja õhukaitsevägede valmisolekut heidutada vaenlase õhurünnakuid ja ühiselt kaitsta tähtsaid sõja- ja valitsusrajatisi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles