Lõuna-Korea mereväealus tulistas piirialal hoiatuslaske

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lõuna-Korea mereväe sõjalaev tulistas täna hoiatuslaske, kui Põhja-Korea patrullalus ületas riikide vaidlusaluse merepiiri, teatasid võimuesindajad.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi kinnitusel ületas põhjanaabri laev piiri Kollasel merel kella seitsme ajal hommikul.

«Laev tõmbus kiiresti tagasi, kui Lõuna-Korea merevägi tulistas hoiatuslaske,» ütles ministeeriumi ametnik.

Tänane rikkumine on üsnagi tavaline ja aastatel 1999, 2002 ja 2009 on mereväealuste vahel aset leidnud isegi väiksemaid relvakokkupõrkeid, kuid pinged on praegu eriti õhus seoses Põhja-Korea pühapäevase raketistardiga.

ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis eile erakorralisel istungil jõuliselt hukka Põhja- Korea raketistardi ning teatas, et võtab peatselt vastu sanktsioonide resolutsiooni vastuseks nendele ohtlikele ja tõsistele rikkumistele.

Julgeolekunõukogu avaldust toetasid kõik 15 liiget, nende seas ka Pyongyangi peamine liitlane Hiina.

Avalduses rõhutati, et raketistardid, milles kasutatakse ballistiliste rakettide tehnoloogiat, isegi kui seda kirjeldatakse kui satelliidi või kosmoseaparaadi starti, annavad panuse tuumarelvade kohaletoimetamise süsteemide arendamisse Põhja-Koreas.

Julgeolekunõukogu märkis, et ballistiliste rakettide tehnoloogia kasutamine on nelja Julgeolekunõukogu resolutsiooni rikkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles