Video: Türgi ei lase tuhandeid sõjapõgenikke riiki

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded Süüria kodanikud põgenevad sõjategevuse eest Aleppos. Türgi valitsus teatas, et jätkab avatud uste poliitikat, kuid ometigi on piiripunkti uksed jäetud süürlastele suletuks. Türgi sõnul pole vajadus põgenikke riiki lasta, sest nad saavad abi teispool piiri.

Vabatahtlikud on tulnud appi piirpunktis lõksus olevatele tuhandetele süürlastele, kes ootavad külmas ja märjas keskkonnas lootusrikkalt pääsemist pommitamise ja muu sõjategevuse eest.

Vabatahtlikud valmistavad põgenikele süüa. Suured potid täidetakse ning tühjendatakse vahetpidamata. Lisaks valmistatakse ja pakitakse tuhandeid võileibu. Sõjapõgenikud koos oma lastega võtavad vastu kõik, mis neile antakse. Hoolimata vabatahtlike pingutustest, püsib sõjapõgenike olukord kriitilisena, sest kõige suurem vajadus on varjualuste järele. Kilise linnapea lubas hakata jagama abivajajatele telke ja tekke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles