Berliin: sõjalise lahenduse otsimine Süürias tähendab pikka sõda (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud.
Põgenikud. Foto: SCANPIX

Sõjalise lahenduse otsimine Süüria kriisile tähendab tee sillutamist veel aastaid vältavale relvakonfliktile, hoiatas täna Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier.

Steinmeier ütles enne USA, Venemaa ja regionaaljõudude homset kohtumist Münchenis, et oluline on rahustada Süüria sõjategevust, võimaldada juurdepääs humanitaarabile ning avada taas uks valitsuse ja opositsiooni läbirääkimisteks Genfis.

Steinmeier tunnistas, et ülesanne on raske, kuid lisas, et praegune olukord näitab kõigile, et sõjalise lahenduse otsimine tähendab veel viit aastat kodusõda või rohkemgi.

Kokkulepe Ankarast

Türgi ja Saksamaa jõudsid kokkuleppele sammudes Süüria põgenikevoo vähendamiseks, muu hulgas on plaanis ühine diplomaatiline algatus Aleppo-vastase pealetungi peatamiseks, ütles täna Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu.

Peaminister ütles ühisel pressikonverentsil Ankaras visiidil viibiva Saksa kantsleri Angela Merkeliga, et Berliin ja Ankara pingutavad ühiselt ka NATO senisest suurema sekkumise nimel.

Davutoğlu sõnul on plaanis taotleda NATO seirevõimekuse kasutamist piiril Süüriaga ja Egeuse merel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles