Kohus lükkas Hodorkovski kohtuotsuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine naftamagnaat Mihhail Hodorkovski novembris Moskva kohtus.
Endine naftamagnaat Mihhail Hodorkovski novembris Moskva kohtus. Foto: SCANPIX

Vene kohus lükkas täna ligi kahe nädala võrra edasi otsuse väljakuulutamise kunagise Venemaa rikkaima inimese Mihhail Hodorkovski uues süüasjas.

Vene uudisteagentuurid tsiteerisid hommikul Moskva kohtusaali uksele jäetud teadet, milles öeldakse, et kohtunik Viktor Danilkin asub Hodorkovski ja tema kaassüüaluse Platon Lebedevi vastu esitatud kriminaalasjas otsust ette lugema 27. detsembril kell 10 hommikul.

Arvatavasti mitu päeva või koguni nädalat vältav kohtuotsuse ettelugemine pidi tegelikult algama täna, vahendas AFP. Kohtu esindaja ei selgitanud edasilükkamise põhjust.

Vene võimud süüdistavad 2003. aastal kaheksaks aastaks maksupettuse eest vangi mõistetud Hodorkovskit nüüd ka rahapesus ja üle 26 miljardi dollari väärtuses nafta riisumises.

Prokuratuur nõuab talle 14-aastast vanglakaristust, mis tähendaks, et naftafirma Jukos kunagine juht jääks trellide taha 2017. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles