Mehhiko võimud ei lasknud turbaniga näitlejat lennuki peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waris Ahluwalia.
Waris Ahluwalia. Foto: Reuters/ScanPix

Sikhismi usku järgiv ameerika näitleja väidab, et Mehhiko ametnikud keelasid tal pääsu New Yorki suunduva lennuki peale – põhjusega, et mees keeldus avalikult võtmast peast oma turbanit.

Disaineri ja näitlejana töötav India taustaga Waris Ahluwalia jäi oma peakattega kimpu Mexico City lennujaama täiendavas turvakontrollis. Tema sotsiaalportaali Instagram postitatud fotolt lennupiletist võib näha templit «SSSS», mis tähistab, et ta valiti teiste reisijate seast väidetavalt juhuslikult välja põhjalikumaks uurimiseks.

Enda sõnul jäi Ahluwalia meetmetega nõusse, kuid keeldus võtmast maha turbanit. «See ei ole midagi, mida ma teeksin avalikult,» rääkis ta New York Daily News`ile. «See oleks sama hea, kui paluda kellelgi võtta maha tema riided.»

Tema keeldumise peale teatasid ametivõimud, et Ahluwalia ei saa minna lennukisse ning peab endale broneerima järgmise lennu. «Esmalt ma värisesin,» meenutab näitleja. «Seda ei ole meeldiv kuulda – et sa ei tohi sellel lennukil lennata millegi pärast, mida sa kannad. Või oma usuliste tõekspidamiste pärast.»

Lennufirma Aeromexico teatas, et protseduurid olid vastavuses kõigi nõuetega ning et ettevõte kahetseb igasuguste ebamugavuste pärast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles