Türgi pelgab kuni 600 000 põgeniku saabumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Türgi valitsus kardab, et Süürias Aleppo provintsis vältava ägeda lahingutegevuse tõttu põgeneb halvimal juhul kuni 600 000 süürlast, ütles Türgi asepeaminister Numan Kurtulmuş esmaspäeval.

«Halvima stsenaariumi puhul võib lühikese aja jooksul jõuda Türgi piirile uus 600 000 inimesest koosnev põgenikevoog,» lausus Kurtulmuş pärast valitsuse istungit.

Kümned tuhanded süürlased on põgenenud valitsusvägede pealetungi eest Aleppo ümbruses Türgi piiri poole. Ankara andmeil on piirialale kogunenud umbes 35 000 inimest. Aleppo on alates 2012. aasta suvest jagatud režiimivägede ja ülestõusnute kontrollitavateks aladeks.

«Selle olukorra tagajärjel näeme, et põgenema on pidanud 200 000 inimest. Neist 65 000 Türgi suunas ja 135 000 Süüriasse endasse,» ütles Kurtulmuş.

Suured inimhulgad on kogunenud Oncupinari piiripunkti, mis püsib suletuna ja kust lubatakse läbi vaid erakorralist ravi vajavad inimesed.

«Meie praeguseks eesmärgiks on hoida see põgeniketulv teispool Türgi piiri ning osutada neile seal võimalikult palju vajalikke teenuseid,» lisas asepeaminister.

Samas rõhutab Türgi valitsus mitmendat päeva, et riigi avatud uste poliitika Süüria põgenike suunal püsib muutumatuna ning Ankara sõnul on Türgi valmis vajadusel vastu võtma uut põgenikelainet. Riigis viibib valitsuse andmeil umbes 2,7 miljonit Süüria põgenikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles