«Kremli pankur» mõisteti Suurbritannias vangi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pugatšjov.
Sergei Pugatšjov. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannias mõisteti kohtule mitteallumise eest kaheks aastaks vangi Sergei Pugatšjov – mees, kes oli kunagi president Vladimir Putini lähedane sõber ja keda tunti hüüdnime «Kremli pankur» all.

53-aastasele oligarhile kuulusid kunagi kaks laevaehitustehast, samuti maailma suurim kaevandus ja suured territooriumid Moskvas ja Peterburis. Aastal 2010 sattus ta aga Kremli ebasoosingusse ja oli sunnitud põgenema Londonisse.

Väidetavalt omastas Pugatšjov hulgaliselt talle kuulunud Mežprompanga varasid. Kolme lapse isast venelast süüdistatakse nüüd  ligi 700 miljoni eurose summa väljapetmises.

Juunis 2014 külmutati uurimise käigus tema varad, sealhulgas kaks maja Londonis ja villa Nice`is. Samuti määrati venelasele piirsumma, palju ta tohib nädalas kulutada – ligi 13 000 eurot.

Ühtlasi kästi Pugatšjovil anda kohtule üle oma passid ja püsida Suurbritannias – keeld, mida ta rikkus. Arvatakse, et ta on põgenenud Lõuna-Prantsusmaale ning väljastatud on ka tema arreteerimiskäsk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles