Video: Somaalia reisilennuki õhkinud mehele ulatatakse lennujaamas arvatav pomm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Somaalia pealinna Mogadishu lennujaamast jõudis avalikkuse ette turvavideo salvestis, millelt on näha, kuidas lennujaama töötajateks riietatud mehed ulatavad peagi pardale minevale reisijale sülearvuti, milles peitus uurijate hinnangul pärast õhkutõusu plahvatuse põhjustanud lõhkekeha. 

Reisijast mees oli selleks ajaks juba turvakontrolli läbinud. Vähemalt üks kaadrisse jäänud kahtlusalune on ametivõimude teatel lennujaama töötaja, kes on võetud kinni koos 18 teise kahtlusalusega.

Plahvatus möödunud nädalal Djiboutisse teel olnud lennuki pardal toimus umbes veerand tundi pärast starti, kui sõiduk oli umbes kolme ja poole kilomeetri kõrgusel. Üks reisija suri, kui ta imeti välja selle tagajärjel lennukiseina tekkinud august. Pilootidel õnnestus lennuk maandada.

«Turvalisus on null,» kirjeldas igapäevaelu Mogadishu lennujaamas masinat juhtinud serblasest piloot Vlatko Vodopivec. «Kui me pargime, tuleb 20-30 inimest asfaldile. Kellelgi pole märke või kollaseid veste. Nad võivad panna pärast reisijate lahkumist lennukisse mida iganes,» rääkis piloot.

Tema sõnul oli tegu vedamisega, et plahvatus toimus nii madalal – kõrgemal oleks võinud terve lennumasin koost laguneda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles