Ukraina alustas juurdlust Vene ohvitseride suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassõl Gritsak.
Vassõl Gritsak. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina korrakaitseorganid algatasid ühise kontrolli- ja koordineerimiskeskuse Venemaa ohvitseride suhtes kriminaaluurimise, sest avastasid neilt sõjalisi metoodilisi materjale ja sisside välismärke.

«Selle aasta 2. veebruaril algatati kriminaalasi seoses korrarikkumisega kaupade kasutamisel, mis alluvad riigi kontrollile, samuti terroritegevusele kaasaaitamise eest,» ütles Ukraina julgeolekujuht Vassõl Gritsak täna Kiievis teabetunnis.

Gritsak teatas varasemalt, et 27. jaanuaril Venemaa missiooni vahetumisel võeti liikmetelt kapten Sergei Kutsenkolt ja major Aleksandr Kornikilt piirivalvekontrolli ajal ära 14 märget «kasutuspiiranguga» kandud dokumenti, nende hulgas raketiheitjate kasutusjuhendeid, samuti mitmesuguseid metoodilisi materjale.

Julgeolekuteenistus näitas ka Vene sõjaväelastelt konfiskeeritud sisside välismärke ning lippe. Ukrainlase sõnutsi tehakse äravõetud asjadele ekspertiis ja need lisatakse uurimismaterjalidele.

«Tänaseks oleme veendunud, et see, mida Vene ohvitserid väidavad end tegevat, ja mida nad tegelikult teevad, on eri asjad,» ütles Gritsak. 

Süüdimõistmise korral võib venelasi oodata 8-15 aastane vangistu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles