Kreml taunib Merkeli avaldust Vene õhurünnakutest Süürias (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Kreml mõistis hukka Saksa kantsleri Angela Merkeli avalduse, milles ta kritiseeris teravalt Venemaa õhurünnakuid Süürias.

Merkel ütles esmaspäeval Ankaras, et «viimase paari päeva jooksul oleme olnud tunnistajaks peamiselt Vene poole pommirünnakutest põhjustatud inimkannatustele, mis ei tekita üksnes õõva, vaid lausa õudust». See on seni on Merkeli teravaim kriitika Vene õhurünnakute aadressil.

Vene presidendi Vladimir Putini pressiesindaja ütles, et Merkel peaks hoolikalt kaaluma, mida ta Süüria kriisi kohta räägib.

«Kutsume veelkord kõiki Süüria niigi väga tundlikku olukorda ja Süüria lahendust arvestades oma sõnu väga hoolikalt ja vastutustundlikult valima,» lausus Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

Lääneriikide ja Süüria opositsiooni väidetest hoolimata ei ole Venemaal usaldusväärseid tõendeid õhurünnakute tsiviilohvrite kohta, lisas Peskov.

Kremli esindaja sõnul ei ole tõusnud protestikisa «terroristide barbaarse tegevuse» vastu, kui nood on Süüria režiimivägesid rünnanud. «Mitte keegi ei teinud siis selliseid avaldusi.»

Genfis alanud Süüria rahukõnelused katkestati eelmisel nädalal. Lääs ja Süüria opositsioon süüdistavad Moskvat tsiviilelanike ründamises ja soovis leida viis aastat kestnud kodusõjale sõjaline lahendus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles