Video: Rongiõnnetuses Saksamaal sai surma vähemalt kümme inimest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa lõunaosas sai täna hommikul kahe rongi kokkupõrkes surma vähemalt kümme ja vigastada üle 100 inimese, neist 18 raskelt.

Politsei pressiesindaja Stefan Sonntag ütles uudisteagentuurile, et kaks kohalikku rongi põrkasid kokku enne kella seitset hommikul Baieri liidumaal Münchenist 60 kilomeetri kaugusel Bad Aiblingi lähedal. Mitu vagunit paiskus õnnetuse tagajärjel kummuli, ühe esiots lömastus.

«Meil on nüüd kümme surnut,» ütles politsei pressiesindaja Jürgen Thalmeier.

Raudteelõik kulgeb Holzkirchenist Rosenheimi.

Kuna õnnetuspaigas on väga kitsas, transporditakse vigastatud kopteritega kogumispunkti, kust kiirabi toimetab nad edasi haiglatesse.

Kaheksateist inimest on tõsiselt vigastatud, 90 vigastused on kergemad, lisas ta.

Ohvrite hulgas on mõlema rongi juhid ja kaks konduktorit, ütles kohalik raadio Bayerischer Rundfunk.

«Tegemist on viimaste aastate suurima õnnetusega selles piirkonnas,» ütles Sonntag, kelle sõnul osalesid päästetöödes ka helikopterid, sealhulgas naaberriigis Austriast.

Saksa kantsler Angela Merkel ütles, et on Bad Aiblingi õnnetusest vapustatud. Ta avaldas kaastunnet hukkunute perekondadele.

Transpordiminister Alexander Dobrindt ütles, et raudteelõik on varustatud automaatse pidurdussüsteemiga, mis pidanuks õnnetuse ära hoidma. Sestap uuritakse nüüd, kas tegu oli tehnilise rikke või inimliku veaga.

Rongid põrkasid kokku suurel kiirusel kurvis ja juhid ilmselt ei näinud teineteist enne, kui viimasel hetkel, ütles Dobrindt.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles